۸ قانون طلایی برنامه ریزی فریلنسرها | مدیریت زمان درست
یکی از رازهای مهم برای اینکه بتونی فریلنسر موفق بشی اینه که برنامه ریزی درست رو بلد باشی. اگه این کار رو درست انجام ندی، با چالشهای زیادی مواجه خواهی شد و نمیتونی به درآمد بالا برسی. اینجا قصد داریم درباره ۸ تا قانون طلایی برنامه ریزی فریلنسرها رو صحبت کنیم و نکات مدیریت زمان درست رو توضیح بدیم. قبل از این موارد بهتره اهمیت برنامه ریزی برای فریلنسر رو بررسی کنیم تا پایان همراه ما باش تا برنامهریزی اصولی رو یاد بگیری.
جدول محتوا
Toggleاهمیت برنامه ریزی برای فریلنسر چیه
برنامهریزی برای فریلنسرها اهمیت زیادی داره و اگه فردی که دورکاری انجام میده، نتونه درست زمانش رو مدیریت کنه، درجا خواهد زد. از جمله مزیتهای برنامهریزی میشه به این موارد اشاره کرد:
- کارایی بیشتر: با برنامهریزی، فریلنسرها میتونن وظایف روزانهشون رو مدیریت کنن و از پراکندهکاری جلوگیری کنند.
- رعایت مهلتهای تحویل : تعیین زمانبندیهای دقیق برای هر پروژه به فریلنسرها این امکان رو میده که مهلتهای تحویل رو بهتر مدیریت کنن و به تعهداتشون عمل کنن.
- حفظ تعادل بین کار و زندگی: برنامهریزی به فریلنسرها کمک میکنه تا وقت کافی برای استراحت، تفریح و سایر جنبههای زندگی شخصیشون داشته باشند.
- کاهش استرس: وقتی برنامهای واضح و قابل اجرا وجود داره، فریلنسرها میتونن با آرامش بیشتری کار کنند و احساس کنترل بیشتری بر زمان و پروژههاشون داشته باشند.
- درآمد بالاتر: با برنامهریزی مناسب، فریلنسرها میتونن درآمد بیشتری به دست بیارن
۸ قانون طلایی برنامه ریزی اصولی
برای فریلنسرا که همیشه کلی کار دارن و زمان کم، داشتن یه برنامهریزی درست و حسابی خیلی میتونه کمککننده باشه. در ادامه با قوانینی آشنا میشیم که اگه این نکتهها رو رعایت کنی، میتونی زمانتونو بهتر مدیریت کنی و کمتر استرس داشته باشی. در عین حال، کیفیت کارت هم حفظ میشه و میتونی بین کار و زندگی تعادل ایجاد کنی.
1. مهمترین کارا رو اول لیستت بذار
صبح که بلند میشی، اولین کاری که باید بکنی اینه که یه لیست از کارایی که باید انجام بدی بنویسی. اونایی که خیلی ضروریترن رو بذار بالای لیست؛ این یکی از اصول کلیدی مدیریت زمانه. وقتی میخوای برنامهت رو بچینی، اولین کاری که باید بکنی اینه که یه نگاه کلی به کارهایی که جلوته بندازی و ببینی کدومهاشون واقعاً مهمترن. اینا ممکنه کارهایی باشن که مهلت نزدیکی دارن یا اینکه اثر زیادی روی کارت دارن.
وقتی این کارها رو شناسایی کردی، اونها رو بنویس تو لیستت و بذارشون تو قسمت بالا. اینطوری میتونی مطمئن باشی که اول از همه به کارهایی میرسی که بیشترین اهمیت رو دارن. این کار بهت کمک میکنه که زمانت رو درست مصرف کنی و کارای پراکنده انجام ندی.
2. خوشبین نباش، واقعبین باش
وقتی داری برای کارهای فریلنسریت برنامهریزی میکنی، خیلی مهمه که واقعبین باشی. یعنی باید تواناییها و زمان واقعی که برای انجام دادن کارها نیاز داری رو در نظر بگیری. این کار بهت کمک میکنه که دچار استرس و فشار کاری بیش از حد نشی و از سرخوردگی جلوگیری کنی. مثلاً، اگه میدونی یه پروژهای که داری معمولاً دو هفته طول میکشه، نباید برنامهریزی کنی که همون کار رو تو یک هفته تموم کنی. یا اگه میدونی یه روز پر از جلسه و ملاقات داری، نباید اون روز رو پر از کارهای سنگین دیگه کنی.
واقعبین بودن به این معنیه که باید زمان لازم برای استراحت و تفریح رو هم تو برنامهت بگنجونی تا بتونی کاراییت رو حفظ کنی و از سوخت و ساز جلوگیری کنی. اینطوری میتونی بهترین نتیجه رو از زمانی که داری بگیری و در عین حال از کارت لذت ببری.
3. تکنیکهای مدیریت زمان رو امتحان کن
مثلاً میتونی از تکنیک پومودورو استفاده کنید که توی بازههای ۲۵ دقیقهای کار کنید و بعد یه استراحت کوتاه بگیرید. یا اگه کاری دو دقیقهای بود، همون لحظه انجامش بدید.
4. کار بزرگ رو به کارای کوچیک تقسیم کن
اگه پروژهای داری که خیلی بزرگه، به کارهای کوچیکتر تقسیمش کن تا راحتتر بتونی انجام بدی. این یکی از بهترین راهها برای مدیریت یه پروژه بزرگه. وقتی با یه کار بزرگ روبرو میشی، ممکنه اولش یه کم گیجکننده باشه و ندونی از کجا شروع کنی. اما اگه همون کار بزرگ رو تیکه تیکه کنی به کارهای کوچیکتر، همه چیز راحتتر میشه.
مثلاً فرض کن یه وبسایت بزرگ میخوای بسازی. این کارو میتونی به چند قسمت تقسیم کنی: طراحی صفحه اصلی، نوشتن محتوا برای هر بخش، طراحی لوگو، و اینا. بعدش، هر کدوم از این قسمتها رو هم میتونی به کارهای کوچیکتر تقسیم کنی. مثلاً برای طراحی صفحه اصلی، اول باید یه طرح کلی داشته باشی، بعد رنگها رو انتخاب کنی، بعد عکسها و اینا.
این روش بهت کمک میکنه که روی هر بخش تمرکز کنی و یه حس پیشرفت مداوم داشته باشی، و این خیلی میتونه انگیزهبخش باشه. به علاوه، هر بار که یکی از این کارهای کوچیک رو تموم میکنی، میتونی یه تیک بزنی کنارش و این حس خوبی بهت میده که داری جلو میری.
5. از هر چیزی حواست رو پرت میکنه دوری کن
وقتی داری کار میکنی یا داری برای کارهات برنامهریزی میکنی، خیلی مهمه که تمرکزت رو حفظ کنی. پس، هر چیزی که ممکنه حواستو پرت کنه باید از خودت دور کنی. مثلاً، گوشیتو بذار روی حالت سکوت یا کلاً از اتاق خارج کن تا وسوسه نشی هر دو دقیقه یه چکی بهش بندازی. اگه داری تو خونه کار میکنی، به خانواده یا همخونههات بگو که تو فلان ساعتها نیاز به آرومش داری و نباید مزاحمت بشن.
این کارا میتونه بهت کمک کنه که زمانتو بهتر مدیریت کنی و بهرهوریت بیشتر بشه. حتی میتونی از اپها و ابزارهای مختلفی استفاده کنی که بهت کمک میکنن تمرکزتو حفظ کنی، مثل اپهایی که سایتهای حواسپرتکن رو برات مسدود میکنن یا تایمرهایی که بهت یادآوری میکنن وقت استراحتت رسیده.
6. انتظارات کارفرما رو درست مدیریت کن
از اول با مشتریهات صادق باش و بگو که چه مدت زمانی لازمه تا کارش رو انجام قدی یا تموم کنی. اینجوری اونا هم انتظارات واقعبینانهای خواهند داشت. در صورتی که از اوا انتظارات زیاد تو افراد به وجود بیاری و بعد یه بخشی از اون رو انجام ندی، هیچوقت از کارت راضی نخواهند بود.
7. یاد بگیرید که نه بگی
همه کارا رو قبول نکن تا بعدا تو مدیریت و برنامه ریزی دچار مشکل نشی. اگه کاری بهت پیشنهاد شد که از پسش برنمیایی یا با برنامههات جور درنمیاد، جرات داشته باشی و اون رو رد کن. یادگرفتن اینکه “نه” بگی، یکی از مهمترین مهارتهاییه که یه فریلنسر باید داشته باشه. یه وقتهایی پیشنهادهای کاری بهت میرسن که ممکنه خیلی جذاب به نظر برسن، ولی واقعاً باید ببینی که آیا این کار جدید با برنامهها و اهدافی که داری هماهنگه یا نه. شاید زمان لازم برای انجامش رو نداشته باشی یا اینکه ممکنه به کیفیت کارهای دیگهای که داری انجام میدی لطمه بزنه.
وقتی که “نه” میگی، در واقع داری به خودت و زمانت احترام میذاری و این اجازه رو به خودت میدی که روی کارهایی که واقعاً برات مهمن تمرکز کنی. اینجوری میتونی از پراکندهکاری و استرسی که از داشتن بار کاری زیاد به وجود میاد، دوری کنی و کیفیت کارت هم بالا بمونه.
8. گاهی برنامههات رو بازبینی کن
گاهی اوقات نیازه که بشینی و برنامههات رو یه نگاه بندازی و اگه لازم بود، تغییراتی بدی. بازبینی برنامهها یه قسمت خیلی مهم از مدیریت زمانه. گاهی وقتها شرایط تغییر میکنه، یا ممکنه یه پروژه طولانیتر از اون چیزی که فکر میکردی بکشه، یا اینکه یه فرصت جدید ناگهانی پیش بیاد که نمیخوای از دست بدی. اینجاست که باید بتونی انعطافپذیر باشی و برنامهریزیت رو بر اساس این تغییرات جدید تنظیم کنی.
پس هر از چندگاهی وقت بذار و برنامههاتو با دقت نگاه کن. شاید لازم باشه بعضی کارها رو جلو بندازی یا برعکس، بعضیها رو به تعویق بندازی. یا شاید حتی متوجه شی که باید بعضی کارها رو کلاً کنار بذاری. این کار بهت کمک میکنه که همیشه بهترین استفاده رو از وقتت ببری و از پس همه کارها بربیای.
دیدگاهتان را بنویسید