بدون شک پرسونال برند یکی از قوی‌ترین ابزارها برای هر فریلنسر حرفه‌ای محسوب می‌‌شه. زمانی که بتونی خودت رو به شکل درستی به مخاطبات نشون بدی و تو ذهن اونا به عنوان یک متخصص تو رشته خودت شناخته شی، مسیر پیشرفت شغلی برات هموارتر میشه. یک پرسونال برند قوی مثل آهنربا فرصت‌ها و افراد رو به سمتت جذب می‌کنه. اینجا می‌خواهیم با بهترین تکنیک‌های ساخت پرسونال برند فریلنسرها آشنا بشیم. داشتن برند شخصی قوی خیلی بهتر، موثرتر و ارزون‌تر از بقیه تکنیک‌های تبلیغاتی کسب‌وکاره. اول بهتره سراغ مزایای ساخت پرسونال برند بریم و بعد راهکارهای ایجاد یک برند شخصی قدرتمند رو توضیح می‌دیم.

برندسازی شخصی چیه؟

شاید این سوال تو ذهن تو هم باشه: این برند شخصی یا همون پرسونال برند اصلا چی هست؟ به چه دردی می‌خوره؟ چرا باید برای ساخت اون وقت بذارم و تلاش کنم؟ جواب اینه که تو به عنوان یک فریلنسر  چهره کسب و کار خودت هستی، چیزی که مردم و کارفرماها در موردت فکر می‌کنند روی موفقیت شغلی‌‌ات تأثیر می‌ذاره. چه تصویری ازت دارند؟ آیا دیگران برات احترام زیادی قائل هستند؟  فکر می‌کنند تو خلاق و توانا و بسیار ماهر و با تجربه هستی؟ یا تصویر دیگه‌ای دارند؟ این تصورات همه برند شخصی تو رو می‌سازه.

به عبارت بهتر می‌تونیم بگیم برند شخصی همون شهرت تو محسوب می‌شه. زمانی که در تلاشی خودت رو به عنوان یک متخصص در زمینه خاصی مثل طراحی، برنامه نویسی، عکاسی یا حتی نویسندگی معرفی کنی، این شهرت باعث می‌شه  تا بتونی از رقبای خودت پیشی بگیری. در حقیقت تو ذهن آدم‌ها ماندگارتر می‌شی.

پرسونال برند فریلنسرا

چرا برند شخصی مهمه؟

برند شخصی مهمه چون یک مهره کلیدی برای شناسایی و تمایز فرد تو بازار پر رقابت امروز محسوب می‌شه. پرسونال برند فریلنسرها نه تنها به اون فرد کمک می‌کنه تا تو مسیر حرفه‌ای خودش پیشرفت کنه، بلکه این امکان رو هم می‌ده که آدم‌های بیشتری اون فرد رو بشناسند و از توانایی‌های خودش به بهترین شکل استفاده کنه! اینجا مهمترین‌ دلایل اهمیت برند شخصی رو برات آماده کردیم:

  1. ایجاد تمایز: برند شخصی به شما کمک می‌کنه تا از دیگر رقبا متمایز بشی. با ایجاد یک تصویر منحصر به فرد، می‌توانی نشان بدی که چه چیزی شما رو ویژه کرده.
  2. افزایش اعتبار: برند شخصی قوی به تو کمک می‌کنه تا اعتبار و اطمینان ایجاد کنی. مردم هم به فردی که برند شخصی قوی داره بیشتر اعتماد می‌کنند.
  3. ارتباطات: داشتن پرسونال برند قوی به تو کمک می‌کنه با آدم‌ها، بخصوص مخاطبان هدفت ارتباط موثرتری داشته باشی و برقرار کنی.
  4. فرصت‌های شغلی: برند شخصی قوی می‌تونه بهت کمک کنه تا فرصت‌های شغلی بیشتری پیدا کنی، از جمله پروژه‌های جدید، مشتریان، شراکت‌ها و حتی پیشنهادات کاری
  5. رشد شخصی: کار بر روی برند شخصی به تو کمک می‌کنه تا در مورد خودت و اهدافت فکر کنی و به رشد برسی.
  6. قدرت انتخاب: وقتی برند شخصی قوی داری، کنترل بیشتری روی کارها و پروژه‌هایی که می‌خواهی قبول کنی خواهی داشت.
  7. نفوذ: برند شخصی قوی می‌تونه به تو قدرت نفوذ بیشتری در حوزه کاری خودت بده و بتونی تأثیرگذارتر باشی.

تکنیک‌های ساخت پرسونال برند فریلنسرها

اگه به عنوان یک فریلنسر تصمیم گرفتی پرسونال برند خودت رو بسازی و از مزیت‌هاش استفاده کنی، باید یک سری تکنیک بلد باشی. اینجا قصد داریم ۱۰ تا تکنیک فوق‌العاده رو بهت یاد بدیم که به کمک اونا می‌تونی یک برند شخصی خوب بسازی.

خودت و علایقت رو بشناس

اولین قدم اینه که باید تو خودت دقیق بشی و علایقت رو بشناسی. تخصص‌ها، مهارت‌ها، علایق و ارزش‌هایی که داری رو مشخص کن. این کمک می‌کنه تا بدونی چه چیزی رو به بقیه ارائه بدی. شناخت دقیق خودت مسیر رو برات هموارتر می‌کنه و می‌تونی نسبت به بقیه متمایز بشی و تصمیماتی که تو این راه می‌گیری با توجه به علایقت باشه. می‌تونی این سوالات رو از خودت بپرسی و جواب بدی:

  • من به چی علاقه دارم؟
  • انجام چه کاری منو خوشحال می‌کنه؟
  • می‌خوام در آینده به کجا برسم؟
  • و…

مخاطب هدفت رو شناسایی کن

حالا که خودت رو شناختی، نوبت اینه بری سراغ شناسایی مخاطب‌های هدفت. به صورت دقیق بررسی کن مخاطب‌های هدفت کیا هستند و چه نیازی دارند. این بررسی بهت کمک می‌کنه تا بهتر بتونی پرسونال برندت رو مهارت‌هات رو با توجه به مدل و نیاز مخاطبت ارائه کنی.برای شناسایی مخاطب‌های هدفت یه راه اینه که رقبا رو آنالیز کنی.

درست روایت کن

برای خودت یک داستان جذاب و صادقانه بساز و اون رو درست روایت کن! این داستان باید نشون بده که چرا کاری که انجام می‌دی اهمیت داره و چطور می‌تونی با تخصص و کارن به دیگران کمک کنی. حواست باشه که این روایت شفاف باشه و دروغ هم به کار نبری. روایت درست داستان برندت می‌تونه خیلی به شناخته شدنت کمک کنه.

روی پیام اصلی برندت تمرکز کن

هر برند شخصی و تجاری یه پیام اصلی داره که باید صاحب برند اون رو درست نشون بده تا مخاطب متوجه اون پیام بشه. پیام اصلی برندت رو اول پیدا کن، بعدش نشون بده و رو اون تمرکز کن. این کار باعث میشه مخاطبت هم با اون پیام آشنا بشه و این موضوع خیلی کمک کننده‌ست.

هویت بصری داشته باش

تا اینجا خودت و مخاطبت رو شناختی و یک روایت از پیام برندت شروع کردی، تو این مرحله چیزی که نیاز داری هویت بصریه. تأثیر هویت بصری تو برند شخصی خیلی مهم‌تر از چیزیه که فکر می‌کنی. برای اینکه درک بهتری از تاثیر هویت بصری در برندسازی شخصی داشته باشی، بهتره بدونی هر محتوای قابل دیدنی که داری، مثل کارت ویزیت، امضا، لباس‌هایی که می‌پوشی، زبان بدن، تم رنگی لباس‌ها، تصویر پروفایلت، لوگوی وب‌سایتت و حتی پست‌هایی که می‌ذاری، هویت بصری برند شخصی تو رو می‌سازه!

ساخت برند شخصی

سایت و سوشال فراموش نشه

حتما سراغ فعالیت تو شبکه‌های اجتماعی برو و اگه تونستی یک وب‌سایت شخصی داشته باش. سایت و شبکه‌های اجتماعی نقش مهمی تو ساخت و تقویت برند شخصی تو داره. این ابزارها به عنوان پلتفرم‌هایی عمل می‌کنند که از طریق اون‌ها می‌تونی داستان خودت، مهارت‌ها و تجربیات را با دنیا به اشتراک بذاری. این کار یه نوع بازاریابی هم برای تو محسوب می‌شه، می‌تونی به افراد خیلی زیادی دسترسی داشته باشی و تو و مهارتت رو بشناسند. البته کنار اینکه سایت شخصی خودت رو داری بهتره تو سایت‌های مطرح فریلنسری هم فعالیت کنی.

آشنایی با بهترین سایت‌های فریلنسری دنیا

محتوای ارزشمند بساز

محتوا هنوزم پادشاهه و فعلا هیچ چیز نتونسته صندلی پادشاهی اون رو بگیره. برای اینکه بتونی موفق بشی و بیشتر بشناسنت، حتما به صورت مداوم محتوا بساز، البته از نوع باارزشش. هر چی محتوای ارزشمند بیشتری بسازی و تو شبکه‌های اجتماعی و سایتت قرار بدی، همونقدر مسیر برات هموارتر میشه‌.

مشتری مدار باش

یادت نره که هرچقدر مشتری و کارفرما ازت راضی باشند، همونقدر پرسونال برندتت بهتر ساخته می‌شه. پس تمرکز کن رو این مسأله و با نهایت تلاشت پروژه‌هات رو انجام بده تا کارفرما ازت راضی باشه. مشتری راضی تو رو به بقیه هم معرفی می‌کنه و تبلیغات دهان به دهان برات اتفاق می‌فته. پس کیفیت رو به هیچ وجه فدا نکن!

مراقب خراب شدن برندت باش

اگه برندت خراب شه، خیلی کار سختیه که بتونی دوباره از اول وجه خودت رو درست کنی! پس بهتره مواظب باشی که برندت رو خراب نکنی. واسه این کار می‌تونی به نظرات مشتریان گوش بدی، از اون‌ها بازخورد بگیری و خودت رو بهبود بدی. البته اگر دیدی که جایی اشتباه کردی، نترس و سعی کن اشتباه خودت رو جبران کنی. آنالیز همیشگی مسیرت بهت کمک می‌کنه برندت هیچوقت خراب نشه.

با افراد هم هدفت همکاری کن

درسته پرسونال برند یه موضوع شخصیه، ولی افرادی هم هستند که می‌تونند تو این مسیر هم هدفت باشند و با هم رشد کنید. البته دقت کن با کی همکاری می‌کنی و حتما افراد قوی و هم هدف رو برای این کار انتخاب کن. این موضوع باعث می‌شه مسیر ساختن برند شخصی برات کوتاه‌تر و آسون‌تر بشه.

یادت نره که

به عنوان یک فریلنسر، برند شخصی‌ نشون‌ دهنده هویت حرفه‌ای تو هست و تأثیر زیادی رو شناخت بقیه نسبت به کار و شخصیتت داره. یه پرسونال برند قوی به تو کمک می‌کنه تا اعتماد بنا کنی، مشتریان جدید جذب کنی و در نهایت بتونی کارهایی که واقعا به اون علاقه داری رو انجام بدی!

تو این مقاله تکنیک‌های مهمی برای ساخت قوی‌تر پرسونال برند فریلنسرها عنوان کردم؛ دوباره یادآوری می‌کنم با شناخت دقیق خودت، تعیین مخاطبان هدف، ساخت داستان برند جذاب، حفظ حضور آنلاین مؤثر، ارائه محتوای با ارزش، شبکه‌سازی فعال، داشتن ثبات و استمرار و گرفتن بازخورد می‌تونی یک برند قوی بسازی. در نهایت تو رو به عنوان فریلنسر موفق خواهند شناخت. فراموش نکن که همه این موارد به استمرار تو بستگی داره و تو این مسیر از سایت‌های خوب هم غافل نشو.

یودمی هم تو این مسیر می‌تونه کارساز باشه

پیشنهاد ویژه

اگه دنبال پیشرفت بیشتر هستی و می‌خواهی به عنوان یک فریلنسر خارجی برند خودت رو بسازی، می‌تونی سراغ آموزش‌های فریلنسینگ خارجی بری. بدون شک اگه بتونی خودت رو به عنوان فریلنسر موفق خارجی مطرح کنی، 99 درصد مسیر موفقیت رو طی کردی. پیشنهاد ما به تو دوره آموزش فریلنسریگ بین‌المللیه که از صفر تا صد مسیر رو یاد می‌گیری و منتورهای حرفه‌ای همراهت هستند.