مزایای دورکاری چیه؟ آشنایی با انواع و فرمول موفقیت در دورکاری

جدول محتوا

احتمالا تو هم اصطلاح دورکاری رو شنیدی و می‌دونی که میشه بدون اینکه یک محل مشخص حضور داشته باشی، کار کنی. در این سبک کار از ابزارهای مختلف مثل تلفن، ایمیل، چت، ویدئو کنفرانس و نرم‌افزارهای همکاری آنلاین استفاده می‌شه و فرد می‌تونه به عنوان فریلنسر دورکار کار کنه. تا پایان این مقاله همراه ما باش تا اطلاعات مفیدی درباره مزایای دورکاری، انواع و فرمول موفقیتش صحبت کنیم.

دورکاری چیست؟

بهتره اولش با تعریف دورکاری آشنا بشم و بعد سراغ مزایای این سبک بریم. از پنجاه سال پیش دورکاری وجود داشت، اما خیلی فراگیر نبود؛ در دوران کرونا، علاوه بر فریلنسرها که این سبک رو انتخاب کردند، بیشتر شرکت‌ها هم ترجیح دادند کارمنداشون رو دورکار کنند. در حال حاضر، این روش کاری خیلی تو محیط‌های کاری و تیم‌های پروژه‌ای استفاده میشه.

در این مدل کار می‌تونی وظایفت رو با انعطاف بیشتر و با توجه به زمان خودت و بدون محدودیت‌های مکانی و زمانی، کارت رو انجام بدی. بعضی شرکت‌ها با دورکاری از استعدادهای مختلف در سراسر جهان بهره می‌برند و هزینه‌های مربوط به اجاره فضا و تجهیزات کمتر می‌شه.

با پیشرفت تکنولوژی و استفاده بیشتر از اینترنت، دورکاری به عنوان یک روش محبوب برای کار در صنایع و شرکت‌ها جایگزین شیوه‌های کار سنتی شده. این نوع کار باعث افزایش رضایت و بهره‌وری کارمندان، کاهش هزینه‌های شرکت‌ها و افزایش فرصت‌های کاری برای افراد در سطح جهانی شده است.

مزایای دورکاری

مزایای دورکاری چیه؟

دورکاری یا کار از راه دور برای کارمندان و فریلنسرها مزایای بسیاری داره و به همین دلیل این روزها خیلی رایج شده. اینجا با چند مزیت مهم این سبک کار آشنا می‌شیم:

 انعطاف‌ پذیری زمانی رو تجربه می‌کنی

دورکاری یه فرصت عالیه واسه اینکه وقتت رو مدیریت کنی. یعنی نیاز نیست ساعت ۸ صبح بیدار شی و تا دفتر کارت پیاده یا با ماشین بری. تو دورکاری، شما می‌تونی خودت تصمیم بگیری که چه ساعتی شروع به کار کنی و کی تمومش کنی. حتی می‌تونی وسط کار یه استراحت بری و یه قهوه بخوری یا یه دوری بزنی. این یعنی تو دیگه گیر برنامه‌های سفت و سخت دفتری نیستی و می‌تونی کار و زندگی شخصی‌تو راحت‌تر با هم جور کنی.

مثلا اگه صبح‌ها نمی‌تونی زود بیدار شی، می‌شه یه کم دیرتر کارت رو شروع کن. در کل می‌تونی برنامه کاری‌تو طوری تنظیم کنی که برای کارهای دیگه هم وقت داشته باشی. البته، یادت باشه که باید کارهاتو سر وقت تحویل بدی، پس نباید این انعطاف‌پذیری رو با بی‌خیالی اشتباه بگیری. ولی در کل، دورکاری بهت این امکان رو می‌ده که خودتو با شرایطت تطبیق بدی و کار و زندگی‌تو بهتر مدیریت کنی.

به صورت کلی می‌تونیم بگیم با دورکاری، فریلنسرها می‌توانند زمان خود را بهتر مدیریت کنند و زمان بیشتری را برای خانواده، دوستان یا سایر فعالیت‌های شخصی داشته باشند. این امکان در کار حضوری وجود نداره!

در وقت و هزینه صرفه‌جویی می‌کنی

عدم نیاز به رفت و آمد به محل کار، هزینه‌های مربوط به حمل و نقل و غذا را کاهش می‌ده. شما فرصت برای کار از هر جایی که به اینترنت متصل هستید، دارید. به عبارت میشه گفت دورکاری خیلی از لحاظ وقت و هزینه به صرفه است. اول از همه، دیگه نیازی نیست هر روز تو ترافیک بمونی تا به محل کارت برسی و وقتت آزاد می‌شه که بتونی به کارهای دیگه برسی یا بیشتر استراحت کنی.

بعدشم، هزینه‌های رفت و آمد، مثل بنزین یا بلیط اتوبوس و مترو رو نمی‌پردازی! پول غذای روزانه هم پس انداز می‌شه. تو خونه می‌تونی غذات رو خودت درست کنی و خیلی ارزون‌تر از غذای بیرون می‌شه. یه مورد دیگه هم هست، اینکه وقتی تو خونه کار می‌کنی، می‌تونی محیط کارتو خودت تنظیم کنی. دیگه نیازی نیست پول اضافه بدی برای یه جای اداری یا لباس کار و … یه گوشه راحت تو خونه‌ت می‌تونی کار کنی!

خلاصه دورکاری از خیلی جهات می‌تونه به صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌هات کمک کنه. این یکی از دلایلیه که خیلی‌ها دورکاری رو ترجیح می‌دن.

دورکاری

 تمرکزت خیلی بیشتره

برخلاف محیط‌های پرسروصدا و پرتحرک دفتر، کار از راه دور به فریلنسرها و کارمندها کمک می‌کنه تا در یک محیط آرام، روی کار خودشون تمرکد. تو دفتر کار، همیشه یه صداهایی هست، یه رفت و آمدهایی، یه جلسه‌هایی که تمرکز آدم رو بهم می‌ریزه. ولی وقتی تو خونه‌ای، می‌تونی جوری برنامه‌ریزی کنی که این حواس‌پرتی‌ها کمتر شن.

مثلاً می‌تونی برای خودت یه اتاق کوچیک رو انتخاب کنی که فقط واسه کار کردن باشه، درشو ببندی و به همه بگی وقتی در بسته‌س، یعنی داری کار می‌کنی و نباید بیاند. اینجوری می‌تونی راحت‌تر روی کاری که داری انجام می‌دی تمرکز داشته باشی. یه نکته دیگه هم اینه که تو دورکاری، خودت می‌تونی ساعات کاریتو تنظیم کنی. یعنی اگه می‌دونی صبح‌ها یا شب‌ها تمرکز بهتری داری، می‌تونی همون موقع‌ها کارتو انجام بدی. اینجوری که نیست که حتماً باید ساعت ۹ تا ۵ پشت میزت نشسته باشی.

البته، اینم بگم که دورکاری واسه تمرکز کردن همیشه هم آسون نیست. گاهی اوقات باید خودتو جمع و جور کنی و از خودت بخوای که حواستو پرت نکنی. ولی خب، این انعطاف‌پذیری که دورکاری بهت می‌ده، می‌تونه خیلی کمک‌کننده باشه.

 بهره‌وری بالاتر میره

برخلاف ساعات کاری و محل فیزیکی ثابت در دورکاری، فریلنسرها و دورکارها می‌تونند ساعات مناسب خودشون رو با توجه به الگوهای خواب و انرژی شخصی خودشون پیدا کنند. وقتی ساعت کارت دست خودته و زمانی که فکر می‌کنی بهتره کار می‌کنی، باعث افزایش بهره‌وری می‌شه.

بین کار و زندگی تعادل ایجاد میشه

دورکاری به فریلنسرها امکان می‌ده که بتونند  تعادل بهتری بین زندگی شخصی و حرفه‌ای خودشون ایجاد کنند. زمانی که به حضورت حضوری میری سرکار، مجبوری یه ساعت مشخصی هر روز سرکار باشی و نمی‌تونی دیگه به ابعاد دیگه زندگی شخصی و خانوادگیت برسی، ولی دورکاری بهت کمک می‌کنه که بین این موارد تعادل ایجاد کنی.

برای درآمد بیشتر دستت بازتره

یه فریلنسر می‌تونه به بازار جهانی دسترسی داشته باشه و، فرصت‌های شغلی بیشتر و گسترده‌تر براش فراهم می‌شه. اگه تو هم می‌خواهی فریلنسر باشی، ارتباطات بیشتری رو تجربه خواهی کرد و می‌تونی به پروژه‌های مختلف در سراسر جهان دسترسی داشته باشی که البته بهش شرطی که   آموزش دیده باشی و نکاتش رو بلد باشی.

اگه نمی‌دونی از کجا میشه پروژه خارجی گرفت، از اینجا شروع کن:

آموزش کسب درآمد از فریلنسینگ بین‌ المللی

انواع دورکاری اینا هستند:

  1. دورکاری تمام وقت: اینجوری  تو همه‌ی کارتونو از خونه انجام می‌دی و اصلا نیازی نیست بری دفتر کار.
  2. دورکاری هیبریدی: یعنی بعضی روزا یا بعضی ساعت‌های روز رو می‌ری دفتر و بقیه‌شو از خونه کار می‌کنی.
  3. دورکاری موقت: مثلاً وقتی یه بحران پیش میاد یا یه دلیل خاص دیگه، یه دوره‌ی کوتاه می‌شینی خونه و کار می‌کنی.
  4. فریلنسینگ: این مدل بهترینه! خودت برای خودت کار می‌کنی و پروژه‌هات رو خودت انتخاب می‌کنی.

فرمول موفقیت دورکاری چیه؟

اگه مزایای دورکاری باعث شده که انتخاب کنی، فریلنسر یا دورکار بشی، باید بگم نیاز داری فرمول موفقیتش روبدونی این موضوع البته نیاز به توضیحات داره و در یک مقاله کامل بهش می‌پردازیم. در کل، به صورت خلاصه این فرمول موفقیت می‌شه :

نظم + برنامه‌ریزی درست + یادگیری مداوم

سخن پایانی

در این مقاله درباره مزایای دورکاری، انواع و فرمول موفقیتش صحبت کردیم. اینجا بهتره به این نکته توجه کنی که فریلنسری یا کار از راه دور با تمام مزایایی که داره، معایبی هم ممکنه داشته باشه و نیاز به یک لایف استایل درست داره. راستی تو مقاله “بهترین سبک زندگی فریلنسری” در مورد این سبک زندگی بیشتر صحبت کردیم.

 

 

جدیدترین نوشته‌ها
یادگیری فریلنسری
یادگیری یودمی
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

0 نظر