فریلنسر موفق این اشتباهات رو انجام نمیده
اگه میخواهی در دنیای فریلنسری موفق عمل کنی باید حواست به یه سری نکات باشه. یک فریلنسر موفق تا حد امکان سعی میکنه از انجام اشتباهاتی که ممکنه به کارش آسیب برسونه، اجتناب کنه. در اینجا برخی از اشتباهات رایجی رو که فریلنسرهای موفق ازش دوری میکنند، برات نوشتیم. با رعایت این موارد میتوانی تجربههای بهتری رقم بزنی. البته قبل از اینکه سراغ این نکات بریم، بهتره بررسی کنیم فریلنسر موفق و ناموفق چه تفاوتهایی با هم دارند.
جدول محتوا
Toggleتفاوتهای فریلنسر موفق و ناموفق
یک فریلنسر موفق معمولا مزایای زیادی داره که از جمله مهمترینش میتونم به تنوع پروژههاش اشاره کنم. اون میتونه روی پروژههای مختلفی کار کنه و از این تنوع کسب درآمد کنه و کلی چیز جدید یاد بگیره. از جمله مزیتهای دیگه شامل این موارد میشه:
- درآمد بیشتر
- ارتباطات بهتر
- رشد حرفهایتر
در نقطه مقابل یه فریلنسر ناموفق ممکنه با چالشهایی مثل این موارد مواجه بشه:
- نداشتن ثبات مالی
- از دست رفتن اعتبار
- عدم توسعه مهارتها
- نداشتن درآمد کافی
فریلنسر موفق این اشتباهات رو نداره
قبول کردن تعداد پروژه زیاد
یه فریلنسر خوب هیچ وقت بیشتر از حدی که میتونه انجام بده، پروژه قبول نمیکنه. این موضوع خیلی مهمه چون اگه بیش از حد کار بگیری، نه تنها کیفیت کارت میافته، بلکه فشار زیادی هم روی خودت میاری. پس یه فریلنسر باهوش همیشه میدونه کی باید بگه “نه” و فقط روی پروژههایی که میتونه با کیفیت بالا تحویل بده تمرکز کنه.
واضح نبودن قرارداد
یه فریلنسر حرفهای همیشه دقت میکنه که قراردادهاش واضح و دقیق باشن. اینطوری هم خودش و هم کارفرما دقیقاً میدونن که چی ازشون انتظار میره و همه چیز روشنه. قرارداد خوب یعنی توافق روی هزینهها، زمان تحویل و هرچیز دیگهای که به پروژه مربوط میشه، پس هیچوقت نباید از این مرحله غافل شد.
برنامهریزی مالی نداره
یه فریلنسر موفق میدونه که باید برای پولش برنامهریزی داشته باشه. چون درآمد فریلنسری ممکنه یه موقعهایی بالا و پایین داشته باشه، باید برای دوران کمکاری پسانداز داشته باشی و هزینههاتو کنترل کنی. اینجوری میتونی بدون استرس از دورانهای کمکاری رد شی.
بازاریابی درست انجام نمیده
فریلنسرهای با تجربه همیشه به بازاریابی اهمیت میدن، حتی وقتی که دستشون پره. این کار بهشون کمک میکنه که همیشه مشتری داشته باشن و کسبوکارشون روان بمونه. پس حتی اگه کار زیادی داری، نباید فراموش کنی که خودتو به دنیا نشون بدی و برای پیدا کردن پروژههای جدید تلاش کنی.
ارتباط درست با مشتری رو بلد نیست
فریلنسرهای موفق میدونن که باید با مشتریهاشون خیلی خوب ارتباط برقرار کنن. این یعنی به موقع جواب ایمیلها و پیامها رو بدن و واضح باشن در مورد اینکه چی میتونن ارائه بدن و چی نمیتونن. همچنین باید بتونن انتظارات مشتری رو درک کنن و اونها رو مدیریت کنن تا همه چیز روان پیش بره.
به عنوان یک فریلنسر چطور نمونه کار خودم رو ارائه بدم؟
دنبال یادگیری نمیره
یه فریلنسر خوب همیشه داره یاد میگیره و خودشو بهروز نگه میداره. دنیای کار آزاد خیلی سریع داره تغییر میکنه و اگه نخوای همراه این تغییرات پیش بری، ممکنه عقب بیفتی. پس همیشه باید دنبال کردن دورهها، ورکشاپها و هرچیزی که میتونه مهارتهاتو قویتر کنه رو فراموش نکنی.
بین کار و زندگی تعادل برقرار نمیکنه
فریلنسرهای باسواد میدونن که باید بین کار و زندگی شخصیشون تعادل برقرار کنن. اگه همه وقتتو صرف کار کنی، ممکنه به سلامتی و روابطت آسیب بزنی. پس باید وقتی هم برای خودت و خانواده و دوستانت بذاری تا بتونی استراحت کنی و انرژیتو دوباره بدست بیاری.
بازخوردا رو نادیده میگیره
یه فریلنسر موفق هیچوقت نظرات و بازخوردهای مشتریهاشو نادیده نمیگیره. این بازخوردها میتونند بهت کمک کنن که کارت رو بهتر کنی و رضایت مشتریهاتو بیشتر جلب کنی. پس همیشه باید به دنبال این باشی که چطور میتونی بهتر بشی و کارت رو ارتقا بدی.
نکات مهم مدیریت مالی فریلنسرا
برای مدیریت پول در فریلنسینگ، یه برنامهریزی مالی دقیق و منظم لازمه. اولش باید یه بودجه مشخص کنی که میتونه شامل هزینههای ثابت ماهانهت مثل اجاره خونه، قبوض، خوراک و اینا باشه. بعد باید یه دیدگاه واقعبینانه داشته باشی نسبت به درآمدت و اینکه میتونی چقدر پسانداز کنی.
یه کار دیگهای که مهمه اینه که برای دوران کمکاری یه پسانداز اضطراری داشته باشی. این کمک میکنه که وقتی کار کمه، بتونی بدون استرس زندگی کنی. همچنین، خیلی خوبه که برای بازنشستگی و بیمههای لازم هم پسانداز کنی، چون توی فریلنسینگ معمولاً این مزایا رو نداریم.
یه نکته دیگه اینه که باید حسابهای بانکی کاری و شخصیت رو از هم جدا کنی. این کار کمک میکنه که پول کاری و شخصیت قاطی نشه و بهتر بتونی مدیریتشون کنی. و اما مهمترین قسمت، پیگیری دقیق درآمدها و هزینههاست. یعنی باید دقیقاً بدونی پولت کجا میره و از کجا میاد تا بتونی برنامهریزیهای درستی داشته باشی. در نهایت، خیلی خوبه که با یه مشاور مالی هم مشورت کنی تا بتونی استراتژیهای مالی بهتری داشته باشی و از قوانین مالیاتی و سرمایهگذاریهای مناسب برای خودت استفاده کنی.
در قرارداد فریلنسری این نکات رو در نظر بگیر
قراردادهای واضح و دقیق برای فریلنسرها اهمیت زیادی دارن چون این قراردادها مثل یه نقشه راه میمونن که هر دو طرف میدونن باید چیکار کنن و چی انتظار داشته باشن. یه قرارداد خوب میتونه جزئیات کار، مهلتها، پرداختها و حتی چیزهایی مثل حقوق مالکیت فکری و شرایط لغو پروژه رو مشخص کنه. اینا همه به این دلیل مهمه که اگه یه وقتی اختلافی پیش بیاد، هر دو طرف بتونن به قرارداد اشاره کنن و بگن که قرار بوده چیکار کنن.
علاوه بر این، یه قرارداد خوب میتونه به فریلنسر کمک کنه که از حقوقش محافظت کنه و اطمینان حاصل کنه که برای کاری که انجام میده، پولش رو میگیره. این قراردادها باعث میشن که فریلنسرها احساس امنیت بیشتری داشته باشن و بتونن با خیال راحتتری روی کارشون تمرکز کنن. در واقع، قرارداد یه نوع بیمهی کاریه برای فریلنسرها که میتونه در مواقع بحرانی خیلی بهشون کمک کنه.
دیدگاهتان را بنویسید