همه چیز درباره دورکاری: تعریف، انواع و مزایای آن | قسمت دوم

جدول محتوا

در قسمت قبل درباره تعریف و انواع دورکاری آشنا شدیم و فهمیدیم چند مدل مختلف دارد. فریلنسری یکی از محبوب‌ترین نوع دورکاری محسوب می‌شه. در اینجا درباره مزایای دورکاری بیشتر صحبت خواهیم  کرد.

مزایای کلی دورکاری

 ارتباطات موثرتر بین افراد

امروزه ابزارهای دورکاری به حدی پیشرفته شدن که ارتباطات از طریق اون‌ها گاهی بهتر از ارتباطات حضوریه. تو با آرامش بیشتری می‌تونی تو جلسات شرکت کنی و این باعث می‌شه که ارتباطت با همکاران بهینه‌تر و کم‌تنش‌تر بشه.

 تداوم بیشتر در کار

وقتی همه‌ی کارمندان تو یه جا هستن، کوچک‌ترین اتفاقی می‌تونه همه رو از کار بندازه. مثلاً قطعی برق یا اینترنت. اما یکی از مزایای دورکاری اینه که تو و همکارانت می‌تونید بدون وقفه کار کنید. یعنی مشکل یکی از شماها روی کار بقیه تأثیر نمی‌گذاره.

 افزایش وفاداری کارمندان با دورکاری

این همه مزایا باعث می‌شه که وفاداری تو به شرکت بیشتر بشه. اگر دنبال پیشرفت و موقعیت شغلی بهتری باشی، دورکاری رو یکی از مزایای اصلی شغلت می‌دونی و سعی می‌کنی این وضعیت رو حفظ کنی. علاوه بر این، دورکار بودن یک پیام مهم بهت میده: مدیر به تو اعتماد داره. اگر تو فرد متعهدی باشی، حتماً سعی می‌کنی به این اعتماد پاسخ مثبت بدی.

یک کارمند وفادار می‌تونه سال‌ها برای یک شرکت کار کنه و این باعث می‌شه که مدیر کمتر به استخدام افراد تازه‌کار و کم‌تجربه نیاز داشته باشه. البته یادت باشه که فقط دورکار بودن کافی نیست. تو باید خودت هم فردی متعهد باشی.

مزایای دورکاری

 ۶ مورد از مزایای دورکاری و فریلنسری

حالا مزایای دورکاری برای تو چیه؟ بگذار برات چند تا از این مزایا رو بگم که چرا این مدل کاری برای تو خیلی جذابه.

 ۱. کاهش هزینه و صرف وقت

مدل دورکاری برای هر دو طرف (تو و کارفرما) برد-برد حساب می‌شه. تو دیگه نیاز به پرداخت هزینه‌های رفت‌وآمد نداری. ممکنه فکر کنی که تو این مدل مجبور به پرداخت هزینه‌ی اینترنت و تلفن بیشتری هستی، اما آمار نشون می‌ده که این هزینه‌ها معمولاً کمتر از هزینه‌های رفت‌وآمد هست. بسیاری از شرکت‌ها هم هزینه‌ی اینترنت و تلفن رو برای تو می‌دن.

۲. کاهش هزینه‌ی زمانی

۳۰ بار در روز ممکنه تو چند ساعت رو صرف رفت‌وآمد کنی. اما تو در دورکاری بعد از اتمام کار تو خونه‌ای و خستگی رفت‌وآمد رو هم نداری.

 3. انرژی بالاتر و تمرکز بیشتر

با حذف رفت‌وآمد و کاهش عوامل حواس‌پرتی، تو شرایط بهتری رو در طول روز تجربه خواهی کرد. فرسایش ذهنی و بدنی یکی از عوامل اصلی کاهش بهره‌وریه. وقتی تو راحت و متمرکز باشی، طبیعتاً کارهات بهتر پیش میره.

با این تفاسیر، مزایای دورکاری برای تو خیلی بیشتر از اون چیزی که فکرش رو بکنی.

در نظرسنجی‌های مختلفی که توی اروپا و آمریکا شده، خیلی از کارم به این سوال که اصلی‌ترین فده دورکاری چیه، جواب دادن که حفظ آرامش روانی، کاهش خستگی، حذف ارتباطات غیرضروری و سریع‌تر کارها از جمله مزایاشه.

البته باید بگم که برای رسیدن به این مزیت‌ها، زیرساخت‌ها و امکانات هم خیلی مهمند. هرچقدر کیفیت اینترنت و وسایل کار مثل کامپیوتر و هدفون بهتر باشه، راحتی کارها بیشتر میشه. مثلاً اگه فرد بدونه نویز کنسلینگ چیه و هدفونش هم این قابلیت رو داشته باشه، کار کردن براش آسون‌تر خواهد شد. اینترنت 5G توی خیلی از کشورها این مشکل رو حل کرده و توی ایران هم بعضی مناطق تهران، کرج، مشهد و تبریز به این تکنولوژی مجهز شدن.

4. خلاقیت بیشتر با دورکاری

اما منظور از افزایش خلاقیت به عنوان یکی از مزایای دورکاری چیه؟ مطالعات نشون میدن که وقتی آدم توی یک محیط آرامش فکری باشه، حس امنیت روانی‌اش بیشتر میشه و همین باعث افزایش خلاقیت میشه. کارمندان دورکار معمولاً با چالش‌ها راحت‌تر و سریع‌تر کنار میان و می‌تونن برای بهبود بهره‌وری خودشون یا محل کارشون پیشنهادهایی ارائه بدن. این موضوع برای فریلنسرها اهمیت بیشتری داره چون اون‌ها معمولاً تو پروژه‌هایی کار می‌کنن که به نوعی حل مسئله نیاز دارن.

5. درآمد و موقعیت‌های شغلی بهتر

یکی از بزرگ‌ترین مزایای دورکاری برای کارمندان اینه که دیگه محدود به شرکت‌های شهر محل زندگی‌شون نیستند. می‌تونن با تقویت توانایی‌ها و بهبود زیرساخت‌های ارتباطیشون با بهترین شرکت‌ها در هر جایی از دنیا کار کنن و حتی درآمد دلاری هم داشته باشن. سایت‌های فریلنسری خارجی هم فرصت‌های خوبی توی این زمینه فراهم کردن. کار با شرکت‌های معتبرتر یعنی افزایش اعتبار و درآمد برای کارمند.

6. انعطاف‌پذیری زمانی با دورکاری

اگه فریلنسر باشی یا پاره‌وقت دورکاری کنی، از مزیت انعطاف‌پذیری زمانی هم برخوردار می‌شی. توی دورکاری لزوماً ساعت کاری ثابتی نداری و می‌تونی پروژه‌هات رو حتی تو شب یا روزهای تعطیل انجام بدی. البته معمولاً باید با کارفرما هماهنگ بشی.

به همین خاطر، خیلی از دانشجویان و حتی دانش‌آموزان امروز مشاغل دورکار پاره‌وقت دارند. این افراد می‌تونن به خوبی از اوقات فراغتشون استفاده کنن و حتی تو راه رفت و آمد به مدرسه یا دانشگاه پروژه‌هاشون رو با گوشی موبایل انجام بدن. این موضوع داشتن شغل دوم رو هم برای خیلی‌ها راحت‌تر کرده.

 ادغام بهتر کار و زندگی

یکی از مزایای دورکاری به‌خصوص برای ما که امروز همه ماشینی شدیم، اینه که حس زندگی رو به کارمون القا می‌کنه. محیط خونه، لباس راحت و حتی بچه یا حیوان خانگی‌ای که کنارته، می‌تونن بهت حس خوبی بدن. این ادغام به مدیریت بهتر زندگی کمک می‌کنه. جالب اینجاست که بعضی از شرکت‌های بزرگ مثل گوگل حتی برای کارمندان حضوری خودشون هم این شرایط رو ایجاد می‌کنند. یک فرد دورکار می‌تونه توی طول روز بعضی کارهای خونه رو هم انجام بده، به خرید بره، استراحت کنه و به موقع غذاش رو بخوره بدون نگرانی درباره اعضای خانواده‌اش. البته لازمه که مهارت‌های مدیریت زمان رو هم یاد بگیره تا بتونه تعادل رو حفظ کنه.

سخن پایانی

دورکاری یک فرهنگ کاری برد برد محسوب می‌شه. در این مقاله سعی کردیم به این سوال پاسخ بدیم که دورکاری چه معنایی داره. همونطور که گفتیم، این مدل کار بیشتر به تکنولوژی و اینترنت وابسته‌ست و برای برخی مشاغل خوب است.

جدیدترین نوشته‌ها
یادگیری فریلنسری
یادگیری یودمی
نوشته‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

0 نظر